Indonesisch recept

Ingrediënten:

  • Gehakt of spekjes
  • Olie
  • Knoflook
  • Ui
  • Peper en zout
  • Bouillion blokje
  • Ei
  • Evt paprika
  • Sesamolie en optioneel Ve-Tsin, anders zout naar smaak
  • Kool (groene kool, die luchtige, met grillig blad)

 

Bereiding:

Maak eerst de boemboe als volgt:

Doe olie in de wok, en voeg er ui, knoflook, bouillon blokje (fijn gemaakt), peper, zout en evt. paprika aan toe. Laat even aanbakken. Het spek mag er gelijk bij.

Pluk intussen de groene kool.

Wanneer de boemboe klaar is, doe er de kool bij. Verhit, maar laat de kool niet volledig garen, hou deze  knapperig.

Kluts ondertussen een paar eieren. Wanneer de kool verwarmd is, giet de eieren er over en schep goed om, zodat de geklutste eieren zich aan de warme kool hechten.

Strooi er wat zout (of de ve-tsin) op, giet er wat sesamolie erover en schep een keer om.

Serveer met pandang of basmati rijst.