Chicken Peri Peri

LET OP: vereist minstens 1 dag voorbereiding!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 Kipfilet (750-1000gr)

  • 3 Paprika’s, gesneden

  • Halve Spitskool, gesneden

  • Hutspotpakket (ca 500gr uien en wortelen)

  • 500 gr Gezeefde Tomaten

  • 300 gr (naar smaak) Mango Chutney

  • Ketchup (naar smaak)

  • Italiaanse keukenkruiden, zout en peper (naar smaak)

  • Piri piri sambal, maar dat is best pittig. Denk eraan dat je wel altijd kunt toevoegen, maar nooit er uit halen. Piri piri van AH is amper pittig.

  • Je kunt ook ca. 5 pepers toevoegen

Bereiding:

Leg de kipfilet in een marinade van kruiden en laat het een nacht in de koelkast rusten. Snij de volgende dag de kipfilet in hapklare stukjes.

Verdeel de spitskool in 2 delen, en roerbak die deel per deel op een heet vuur gedurende ca. 4 minuten. Het gedeelte dat klaar is, haal je eruit voordat je aan het andere deel begint.
Roerbak daarna de uien en de wortelen gedurende ca. 3 a 4 minuten. Haal dit daarna uit de pan en roerbak daarna de paprika gedurende ca. 3 minuten.
Doe vervolgens alle groenten in de wok, voeg de blokjes kipfilet toe en tot slot de mango chutney, gezeefde tomaten en evt. ketchup en breng op laag vuur aan de kook .

Klaar, enjoy!

Ps: je kunt nog allerlei kruiden toevoegen aan je marinade of je groenten.
Ps2: evt. vruchten toevoegen kan natuurlijk ook, maar let op dat het niet vloekt met je groenten.