Franse uiensoep
Ingrediënten:
- 750 gr. fijngesneden uien (gewone uien zijn het best)
- 1 liter water (of 1 liter groentebouillon)
- enkele bouillonblokjes (indien geen groentebouillon)
- wat bloem (gewone bloem voor wit brood) maar kan ook zonder
- peper
- zout
- bakboter
Bereiding:
Doe bakboter in een pan (of pot). Voeg daarbij je fijngesneden ui. Laat de ui "glazig" worden. Strooi wat bloem over de ui, en bak aan tot je bruine korstjes krijgt.
Breng ondertussen water aan de kook. Voeg daarbij enkele blokjes groentebouillon.
Wanneer je ui voldoende gaar is en bruine korstjes vertoont, kieper je die in het kokende water. Voeg kruiden naar smaak toe.
Laat nog een kwartiertje koken.
Je soep is klaar!
Tips:
- Strooi, als afwerking, wat geraspte kaas op je soep. Serveer met enkele sneetjes stokbrood.
- Neem enkele sneetjes stokbrood, smeer er kruidenboter op, leg er een sneetje kaas op (of neem geraspte kaas). Leg dit onder de grill tot de kaas gesmolten is. Leg het in het midden van je bord, of serveer het brood apart.
- Neem beschuit. Strooi er wat geraspte gruyèrekaas op en leg alles onder de grill gedurende +/- 10 minuten. Leg dit daarna in je bord, op de soep.
Maak jouw eigen website met JouwWeb