Flespompoen met kip

 Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 flespompoen
  • 1 (halve) kipfilet
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 flink stukje knoflook, fijngemaakt
  • peterselie
  • pijnboompitten
  • geitenkaas (met honing)
  • peper, zout naar smaakca. 100 ml bouillon
  • 1 a 2 el curry

 

Bereiding:

Snijd de kipfilet in plakjes, marineer met de curry.

Rooster de pijnboompitjes lichtbruin.

Snijd de flespompoen in blokjes, snipper de ui en hak wat peterselie fijn

Maak met ca. 100ml water wat bouillon.

 

Bak de gemarineerde kipfilet kort op hoog vuur (net gaar). Laat de gebakken kip buiten de pan rusten.

Gaar de blokjes flespompoen, ui en knoflook in de pan op middel vuur ca. 5 min. Voeg wat bouillon toe, voeg zout en/of peper toe naar smaak en laat nog ca. 5 min. garen. Voeg de pijnboompitjes, geitenkaas, peterselie en de gebakken kipstukjes toe en roer alles nog even om tot het goed warm is.

 

Wil je echt lekkere pompoen, bak 'm dan in de oven. Ga als volgt te werk:

Snij de pompoen in twee platte helften.

Doe in een schaaltje een flinke scheut olie om te bakken en voeg stevige kruiden toe, zoals komijn(zaadjes), karwijzaadjes, beetje kurkuma, klein beetje loas (verse is het lekkerst), flinke lepel grof zout en vers gemalen peper. Roer alles goed om.

Smeer de beide helften aan beide zijden (dus binnen en buitenkant) ruim in met deze olie met kruiden.

Plaats de pompoenhelften daarna met binnenkant naar onder op bakplaat en zet deze ca. 20-30 min. in oven op 200 C. De schil bruint wat en vertoont enkele blazen, dan is 'ie goed gaar en kan het vruchtvlees er zo uitgeschept worden.

Maak jouw eigen website met JouwWeb