Salade Niçoise

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 50 gr krieltjes (in schil)
  • 1 blikje tonijn van ca. 150 gr
  • 150 gr sperziebonen (princesseboontjes)
  • 2 eieren
  • 1 rode ui
  • enkele blaadjes kropsla
  • 200 gr kerstomaatjes

 

Voor de dressing:

  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel azijn
  • scheutje olijfolie
  • snufje peper en zout
  • peterselie

 

Bereiding:

Kook de krieltjes gaar in ca 15 minuten en giet af. 

Maak de sperzieboontjes, indien nodig, schoon en kook deze 8 minuutjes in water met snuifje zout. Spoel daarna af met koud water.

Kook de eieren (ongeveer 7 minuten) en laat ze schrikken in koud water.

Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Hak de ui in dunne ringen en halveer de kerstomaten.

Laat de tonijn uitlekken.

Meng de krieltjes met de sperziebonen, ui, tomaat, peterselie en sla, en voeg op het laatst de dressing en tonijn erbij.

Snij de eieren in partjes.

Leg de salade niçoise op borden, en versier met de in partjes gesneden eieren.

Je kunt deze salade zowel lauwwarm als koud eten.

Tip:

Voeg eventueel zwarte olijven toe aan de salade.

Deze salade kan ook als hoofdmaaltijd geserveerd worden. Geef er dan eventueel stokbrood bij.