gegrilde groenten
Bron foto :klik hier
Ingrediënten:
1 courgette
1 paprika
1 wortel
1 broccoli
1 tomaat
1 grote ui
1 teentje knoflook of meer voor wie dat wenst
100 gram champignons
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels wijnazijn
1 eetlepel kappertjes
enkele takjes peterselie
takje verse rozemarijn of 2 voor wie dat wenst
1 krop sla
verse bieslook
peper en zout
Bereiding :
1. De oven grill voorverwarmen op 200 °.
2. Groenten even wassen.
3. Snijd de courgette over de lengte in plakken van 1 cm dik, snij de wortel in stukjes, was de broccoli en trek snij hem in stukjes, was en snij de tomaat in partjes .
4. Verwijder de zaden uit de paprika en snijd deze in repen.
5. Snij de ui in grove stukken en het teentje look in fijne stukjes
6. Halveer de champignons, laat kleine exemplaren heel.
7. Meng de groenten in een kom, met de ui en look met zout, peper, snipper de rozemarijn er bij, 2 eetlepels olijfolie en roer alles goed om
8. Verdeel de groenten vervolgens los van elkaar op een ingevette bakplaat en zet 15 tot 20 minuten onder de grill op 180 ° maar controleer af en toe dat niks zwart wordt … elke oven is verschillend en daardoor kan ook de duur van het grillen verschillen , rijmen en dichten … :-)
9. Tijdens het grillen af en toe keren.
10. Maak ondertussen de sla schoon, droog deze en scheur in stukken. 11. Maak in een kommetje een mengsel van azijn, zout, peper en de resterende olijfolie.
12. Snijd de peterselie en bieslook fijn en laat de kappertjes uitlekken.
13. Meng de kappertjes, gesneden bieslook en peterselie met de helft van de dressing door de sla.
14. Verdeel de sla over twee borden en leg daarop de warme groenten. 15 Besprenkel met de overige dressing en direct serveren.
Maak jouw eigen website met JouwWeb