Shakshuka - vegetarisch
(eieren in tomatensaus- ovengerecht)
Een heerlijk recept dat perfect binnen het SmartPoints® plan van WeightWatchers past voor wie z'n gewicht wil letten.
Bereidingstijd
Totale tijd 1 uur : 25 min
Voorbereidingstijd + 35 min
6 Porties als je voor 1 persoon wil maken deel je alles zo ongeveer door 6 qua ingrediënten, en geef je 1 draai aan de pepermolen en 1 snuifje zout.
Moeilijkheidsgraad : Gemakkelijk
Ingrediënten
Ui, ajuin : 2 middelgroot/middelgrote
Knoflook : 2 teentje(s)
Pepers : 1 klein(e), 1-2 rode chilipepers
Olie : 2 koffielepel(s)
Tomaat, uit blik, gepeld ; 720 g, 1 groot en 1 klein blik tomatenblokjes
Tomatenpuree : 4 koffielepel(s)
Paprikapoeder : ½ koffielepel(s)
Komijnpoeder (djinten) : 3 hoeveelheid (naar smaak), 1/2 koffielepel
Peper : ongeveer 4 maal een draai aan de pepermolen
Zout : ongeveer ¼ koffielepel
Ei : 6 stuk(s)
Tomaat : 1 klein(e)
Peterselie : 1 bosje
Stokbrood, wit : 6 stukje(s)
Bereiding :
1. Hak de uien, knoflook en rode chilipepers en bak in de olie. Voeg de tomatenblokjes toe. Breng de saus aan de kook en roer de tomatenpuree erdoor. Breng op smaak met paprikapoeder, komijn, peper en zout en laat ca. 20 minuten zonder deksel op de pan inkoken tot een dikke saus. Verdeel de tomatensaus over 6 kleine ovenvaste schaaltjes.
2. Maak een kuiltje in de tomatensaus. Laat in deze kuiltjes telkens een ei glijden en laat tot de gewenste consistentie ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C stollen. Snij de tomaat in kleine blokjes
en hak de peterselie. Bestrooi de shakshuka met tomatenblokjes en peterselie en serveer meteen met 1 stukje stokbrood.
Maak jouw eigen website met JouwWeb