Bloemkoolrisotto
Ingrediënten :
600 gr bloemkoolroosjes
75 gr zongedroogde tomaten
1-2 teentjes knoflook, fijngeperst
1 el olijfolie
150 gr prei, fijngesneden
zout en peper naar smaak
snufje paprikapoeder
snufje fijngemalen komijn
1 el citroensap
50 gr walnoten, in stukjes gehakt
Bereidingswijze :
Pak een bakje met water en laat hierin de zongedroogde tomaten weken. Doe vervolgens de roosjes bloemkool in een keukenmachine en maal korrelig. Voeg citroensap toe aan de bloemkool en breng op smaak met peper, zout, komijn en paprikapoeder.
Pak een middelgrote koekenpan en verwarm hierin een eetlepel olijfolie. Voeg de fijngeperste teentjes knoflook en de stukjes prei toe een bak deze een paar minuten boven een middelhoog vuur gaar.
Pak ondertussen het bakje met zongedroogde tomaten en laat het water uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten vervolgens in kleine stukjes en voeg toe aan de koekenpan.
Voeg vervolgens de bloemkool risotto en de walnoten toe aan de pan en bak deze gaar. Let goed op dat je het niet te lang bakt, want dan wordt het een pap. Verdeel over vier borden en smakelijk ! Indien u dat wenst kan u er een fris slaatje bij serveren.
Maak jouw eigen website met JouwWeb