Frikadellenkoek met krieken

Wordt ook fricandon of vleesbrood genoemd

Ingrediënten:

  • 1 kg gemengd gehakt (liefst runds/kalfsgehakt)
  • paneermeel
  • 1 of 2 eieren
  • eventueel een snuifje peper en/of zout

Bereiding:

Meng het gehakt met de eieren en het paneermeel. Gebruik voldoende paneermeel tot het gehakt niet meer aan de mengschaal blijft hangen, of niet meer aan je handen blijft kleven.

Doe in een bakvorm, en zet voor +/- 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.

Prik op het eind van de braadtijd met een houten stokje tot halverwege de koek. Wanneer er niets meer aan het stokje blijft hangen is je koek klaar. Laat anders nog effe verder bakken.

Zodra je de bakvorm uit de oven neemt, draai hem dan om op een uitlekrooster.

Pas op, want er loopt veel heet vet uit!

Snij de koek in schijfjes, en serveer met warme krieken... 

 

Voor de warme krieken... neem potten (glazen bokalen) van 750 gr.

Zet de krieken met het vocht op een vuurtje. Voeg er 9 klontjes suiker aan toe (per pot krieken). Breng aan de kook. Dik het sap aan met maïzena of aardappelzetmeel. 

 

Heel lekker met brood (gewoon brood of stokbrood) !!!

Maak jouw eigen website met JouwWeb