bron foto : https://getinspiredeveryday.com/food/thai-stir-fried-curry-zucchini-noodles/
Dit gerecht is glutenvrij en koolhydraatarm, voor 2 personen
Ingrediënten :
-
300 gram bloemkool of 1 courgette
-
150-200 gram vegan kipstukjes, seitan of tofu, in hapklare stukjes
-
1 kleine ui, grof gesnipperd
-
1 kleine rode of gele paprika, in reepjes
-
2 handjes broccoli roosjes
-
2 handjes (diepvries) peultjes of gehalveerde sperzieboontjes
-
2 eetlepels groene Thaise currypasta, als je 't minder 'hot' wil maken, doe 1 lepel
-
120 ml kokosmelk
Bereiding :
Verwerk de bloemkool tot rijst-achtige korrels met een foodprocessor of rasp, of maak noodles van de courgette met een spiraalsnijder, mandoline of gewoon met een mes. Zet ze apart.
Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan of wok op hoog vuur en bak de kipstukjes tot ze een beetje bruin en knapperig zijn. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
Zet de koekenpan terug op het vuur en doe de ui, paprika, broccoli en peultjes erin. Dek de pan af met een dek de pan af met een deksel en bak de groente ongeveer vijf minuten. Schep ze af en toe even om zodat ze gelijkmatig garen.
Verhit in de tussentijd een tweede koekenpan op middelhoog vuur met een beetje olie en bak hierin de courgettenoodles of bloemkoolrijst 2 à 3 minuten tot ze beetgaar zijn. Voeg eventueel zout naar smaak toe (ik heb de bloemkool graag een beetje zoutig, maar bij de courgette laat ik het zout achterwege). Haal de pan van het vuur en zet hem even apart.
Als de geroerbakte groente in de grote pan bijna gaar zijn doe je de currypasta en kokosmelk erbij. Laat dit nog een minuutje of twee sudderen tot de kokosmelk een beetje ingedikt is. Verdeel de curry over twee borden en serveer met de kipstukjes en de bloemkoolrijst of courgettenoodles.
Maak jouw eigen website met JouwWeb