bron : klik hier , maar ik heb het kippegehakt vervangen door vegan gehakt (vb vegetarische slager enz)

Ingrediënten :

  •  ongeveer 400 gr vegan gehakt

  • potje kippekruiden

  • 2 el sesamzaadolie of wokolie

  • 110 gr champignons

  • 6 gr verse Thaise basilicum

  • bosje verse koriander

  • 2-3 el hoisinsaus

  • 1 tl verse gember, fijngesneden

  • 1 el sojasaus

  • 2 tl gehakte knoflook

  • 1 tl rijstazijn

  • 1 koffielepel maizena

  • 1 krop  sla

  • 3 stengels lente-ui

Bereidingswijze :

  1. Snijd op een grote snijplank de champignons, lente-ui, Thaise basilicum en verse korianderblaadjes in kleine stukjes (niet groter dan de korrels van het vegan gehakt). Verwarm vervolgens in een grote braadpan boven een middelhoog vuur de wokolie. Doe het vegan gehakt in de pan en bak kort af  (ongeveer 2 minuten) met kippekruiden op. Voeg dan de champignons, fijn gesnipperde Thaise basilicum en koriander toe en bak nog eens 4 minuten ongeveer
  2. Pak ondertussen een kleine kom en meng hierin met een garde de sojasaus, hoisinsaus, gember, knoflook, rijstazijn en 1 koffielepel maizena. Voeg de saus toe aan het vegan gehakt en laat een aantal minuten mee sudderen. Voeg tenslotte de lente-ui toe aan de pan.
  3. Pak de krop  sla en verwijder voorzichtig de bladeren. Maak de bladeren schoon met water en plaats op op vier borden. Vul de slabladeren met het vegan gehakt en serveer met sojasaus. Eet smakelijk!

Maak jouw eigen website met JouwWeb