‘kipstuckjes’ van vegetarische slager in Thaise rode Massaman-curry, rijst, roergebakken groenten

ingrediënten :

jasmin rijst voor 2 personen

een zakje chinese groenten ( uit Aldi, Colruyt, AH, Delhaise)

2 teentjes knoflook, 1 ui

1 schaaltje mange tout

1 schaaltje babymaïs

bieslook

een pot Thaise rode Massaman-curry

1 blik cocoscurry

1 verpakking kipstuckjes van de vegetarische slager ( Delhaize, AH)

peper en zout

soyasaus

verse gember, verse korander

bereiding :

jasmin rijst koken met wat zout (of andere rijst die je in huis hebt)

rode Massaman-curry saus : je bakt ui in olijfolie met teentje knoflook, je doet daar 1 kleine afgestreken soeplepel rode Massaman-curry pasta (dat koop je kant en klaar in een pot) en mengt dat met de ui, je doet er een blik cocosmelk bij en je blijft roeren tot alles goed gemengd is tot een mooie saus, proeven en bijkruiden naar wens (met beetje zout waarschijnlijk)

babymaïs spoelen en even koken, en daarna toevoegen aan de rode cocoscurrysaus

kipstuckjes vanvegetarische slager :  even afbakken in de pan  en daarna toevoegen aan de rode currysaus : op het bord versieren met bieslook

het zakje chinese groenten roerbakken, met wat verse knoflook, geraspte gember, verse koriander en zoete soyasaus, afkruiden naar wens met peper en zout

mange-tout-jes (sluimer-erwten) spoelen en even koken, en daarna toevoegen aan de roergebakken chinese groenten

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb