Thaise soep
In deze soep kun je allerlei restjes groente kwijt. Paprika, selderij, bloemkool, broccoli, wortel, knolraap, pastinaak, het kan er allemaal in. Fijn om de koelkast mee leeg te maken. Als je één van de groentes in de ingrediëntenlijst niet hebt, kun je gewoon iets anders ervoor in de plaats gebruiken. Als je geen tofu lust is deze soep ook heel lekker met vegan kipstukjes, of echte kipstukjes voor wie liever vlees eet.
Ingrediënten:
-
1 grote ui, gesnipperd
-
1 grote rode paprika, in reepjes gesneden
-
1 teentje knoflook, gesnipperd
-
2 à 3 handjes diepvries sperzieboontjes en/of doperwtjes
-
300 gram bloemkool, in kleine roosjes gesneden
-
1 1/2 kop (1 blik) gekookte kikkererwten (optioneel, weglaten voor koolhydraatarme versie)
-
1 flinke theelepel groentebouillonpoeder of vegan kipsmaak bouillon
-
750 ml water
-
2 eetlepels (groene) Thaise currypasta
-
100 gram creamed coconut van een blokje (of vervang de helft van het water door kokosmelk)
-
500 gram tofu, drooggedept en in kleine blokjes
Bereiding:
Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de ui tot hij glazig is. Doe de paprika en knoflook erbij en fruit ze even mee. Voeg de sperzieboontjes, bloemkool, bouillonpoeder en water toe en breng de soep aan de kook. Laat 6 à 7 minuten koken, de groenten moeten gaar zijn. Voeg tot slot de currypasta toe. Wanneer je geen kokosmelk gebruikt, voeg je het blokje santen (= creamed coconut) toe en laat je dit oplossen in de soep.
Verhit een flinke scheut olie in een grote koekenpan en bak de stukjes tofu tot ze goudbruin knapperig zijn. Verdeel de soep over drie of vier kommen en serveer met de tofublokjes er bovenop.
Maak jouw eigen website met JouwWeb