Zelfgemaakte chocopasta
Ingrediënten:
- 250 gr volle room
- 250 gr roomboter, ongezouten!
- 250 gr pure chocolade
- 250 gr suiker
Pas de chocolade naar wens aan, maar zorg dat je steeds aan dezelfde verhoudingen komt. Wanneer je echt niet houd van pure chocolade, neem dan bvb 200 gr pure chocolade en 50 gr melkchocolade
De suiker kun je ook naar smaak aanpassen. Vind je het te zoet, neem dan minder suiker.
Optioneel: voeg stukjes hazelnoot of hazelnootpoeder toe.
Nog nodig:
2 of 3 (glazen) potjes om het mengsel in te doen, bvb lege potjes van jam (confituur). Gebruik zeker potjes die je kunt afsluiten met een dekseltje.
Werkwijze:
Rasp de chocolade, of snij deze in kleine blokjes, of gebruik schilfers. Snij de roomboter in blokjes.
Doe de room in een pot, en verwarm op een laag vuurtje. Doe er de chocolade in en roer goed om, tot alle chocolade gesmolten is.
Doe het mengsel in een blender, en voeg er de roomboter en de suiker aan toe.
Laat goed mengen tot je een smeuïge pasta hebt.
Wanneer je er stukjes hazelnoot in wil, voeg deze dan op het laatst toe. Ook de hazelnootpoeder voeg je op het laatst toe. Meng alles nog eens goed, en giet dan het mengsel in de lege potjes. Zet ze gedurende enkele uren in de koelkast om op te stijven.
De chocopasta is 2-3 weken te bewaren in de koelkast.
Wil je je chocopasta smeerbaar hebben, haal hem dan tijdig uit de koelkast. Een kwartiertje op voorhand zou al voldoende moeten zijn.
Zo, je zelfgemaakte chocopasta is klaar. Laat het smaken!
Maak jouw eigen website met JouwWeb