Zalm uit oven

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gram (maar beter is 400 gr) sperziebonen
  • 20 kerstomaatjes
  • 2 handen pitloze olijven
  • 2 EL goeie olijfolie
  • zwarte peper (uit de molen)
  • 3 x 225 gr dikke zalmmoten ( of witvis) zonder graat
  • Olijfolie  (extra virgin)
  • handvol basilicumblaadjes
  • 12 ansjovisfilet

 

Blancheer de sperziebonen in kokend water met zout tot ze zacht zijn en laat uitlekken.

Doe de kerstomaatjes en olijven in een pot en voeg een beetje peper en zout toe. 

Spoel de stukken zalm onder de kraan en maak droog met keukenpapier, giet een klein beetje olijfolie er overheen.

Verwarm de oven en braadslee voor op maximum temperatuur. 

Meng de basilicum, sperziebonen, olijven en tomaten door elkaar en schep aan één kant van de braadslee, leg de ansjovis op de sperziebonen.

Rooster de stukken zalm gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven. 

Tip: Je kan ook de hele mikmak in de oven stoppen maar zorg dan dat de vis niet uitdroogt.