Gebraden kipfilet met asperges
Ingrediënten voor 2 personen:
-
400 g krielaardappelen
-
400 g witte asperges
-
10 g dragon
-
2 kipfilet
-
½ kippenbouillonblokje
-
1 brikje lichte room
-
1 el boter
-
peper en zout
Bereiding:
-
Was en halveer de krieltjes. Kook gaar in 15-20 minuten in gezouten water.
-
Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de asperges met een dunschiller en snij het harde stukje onderaan weg. Doe ze in het kokende water. Zet het vuur af en laat de asperges 15 minuten garen in het hete water. Giet af en laat uitlekken. Hou wat van het kookvocht apart.
-
Pluk de dragon en hak fijn. Kruid de kip met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de kip aan beide kanten goudbruin en gaar. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
-
Blus de pan door kookvocht van de asperges toe te voegen. Reken hiervoor per persoon 50 ml. Verkruimel de kippenbouillon erbij. Laat de saus tot de helft inkoken en voeg de room toe. Laat opnieuw voor de helft inkoken en voeg dan de fijngehakte dragon toe en kruid met peper en zout.
-
Snij de kip in plakjes. Verdeel ze samen met de asperges en de krieltjes over de borden. Lepel hierover wat saus en serveer.
Maak jouw eigen website met JouwWeb